hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Folositi o antena rotativa pentru unde scurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-noiembrie-2011 si s-a incheiat la 14-noiembrie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Vasile la data de 2011-11-07 17:19:42 (ora Romaniei)
  • Am avut in decursul anilor 5 antene rotative !In 1986 una la +36m pe casa liftului unui bloc cu 10 nivele.Se vedea de la mare distanta,de la Brazi si din tren cand veneai de la Brasov.Era un Yagi in 14MHz cu 2 elemente: vibrator si director care mergea f bine si in 21MHz dar atunci nu aveam power si reflectometru ca acum !
    Pe ea era un monstru cu 15 elemente in 2m care la fel mergea bine !Am reglat-o cu ajutorul lui YO9CN saracul Dumnezeu sa-l odihneasca,care avea pe atunci aparatura in US si in UUS pt satelit,cu 2 rotatve.
    In 1990 am mutat toate antenele din Ploiesti la Bordenii Mari PH,unde am speriat vecinii cu un LONG JOHN YAGI in 14MHZ cu reflector,4 vibratori sinfazati si un director la +10m.Apoi o antena Yagi cu 4 elemente pt 10m la +14m .Vecinii ma interpelau:ce faci domle,statie de bruiaj?
    Ultima antena un QUAD in 14MHz care se poate vedea pe http://www.radioamator.ro !Acum furtuna din Iulie 2011,mi-a avariat QUAD-ul pe care vreau sa-l reconsider !
    Sper sa fiu sanatos si cu putere de munca sa fac in continuare ce mi-am propus !
    73 si succese constructorilor de antene !

  • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2011-11-07 18:49:46 (ora Romaniei)
  • Avand in vedere ca stau la bloc, ma multumesc cu un inverted V agatat de balcon si de doi copaci din zona. Inca nu s-au prins vecinii ce este, ca altfel imi bateau la usa ca-i doare capul de la radiatii.

  • Postat de Viorel la data de 2011-11-07 23:43:21 (ora Romaniei)
  • Avand in vedere ca stau la bloc...m-am facut "frate cu ...vecinii" si am un T2FD +un dipol ritativ,RF6.
    Sper sa urmeze un LZA 10-5 ...viata e prea scurta fara rotary beam,ca sa parafrazez un citat mai vechi,73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-11-08 15:13:10 (ora Romaniei)
  • O antena spider-beam ar putea fi visul multora, este usoara, este multiband fara trapuri. Are totusi o problema: firul din cupru nu-si pastreaza dimensiunile, se alungeste chiar si la o tensionare redusa iar antena este foarte sensibila la acest lucru si iese din parametri daca alungirea ajunge la numai cativa cm. Cunoaste cineva o sursa pentru procurarea de fir din otel cuprat ori fir litat cu inima din otel? TNX, 73 de YO4BKM!

  • Postat de Bob la data de 2011-11-09 07:37:09 (ora Romaniei)
  • Ptr YO4BKM, fir pentru antena se poate gasi chiar pe site-ul spiderbeam, de ex http://www.spiderbeam.com/product_info.php?info=p197_CQ-532%20antenna%20wire%20%28AWG%2018%29.html ,acuma nu stiu daca va convine pretul, insa se poate gasi si are avantajul ca e si foarte usor, spre deosebire de cablul de telefonie din armata de ex, foarte bun dar simtitor mai greu.Tot acolo se pot gasi si alte elemente pentru confectionat antena, in cazul in care nu optati sa o luati sub forma de kit direct.73 de YO8RNI

  • Postat de SILVIU (yo8tk) la data de 2011-11-09 10:32:09 (ora Romaniei)
  • De curand am instalat o antena directiva pentru US.Un Fritzel cu trei elemente pentru 20,15,10 metri.
    Inaltimea antenei fata de sol este de 16 metri.Rezultate???
    Parca m-am nascut a doua oara.Este cu totul altceva decat cu antene improvizate.
    Unde mai pui ca in perioada asta si propagarea a fost buna.
    Doresc la toati radioamatorii cate o antena directiva de US.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-11-09 20:33:11 (ora Romaniei)
  • @YO8RNI: multumesc foarte mult pentru informatii! Pana la primavara cand revin vremuri si ... (sa speram) vremuri mai bune pentru noi toti, inclusiv pentru cataratul pe piloni, voi avea destul timp sa ma aprovizionez si sa execut toate maruntisurile, cu exceptia ansamblului general si montajului. GL & 73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Vasile la data de 2011-11-13 11:18:44 (ora Romaniei)
  • La un catarg telescopic am adaptat o teava de fibra de sticla si am ancorat cu trei fire izolate. Am aplicat un sistem de relee care comuta cate doua fire asa am trei directii de radiatii directive. pentru 28 Mhz am un GP fabricatia Suedia care se acordeaza de la 27-la29 MHz.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact