hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In opinia dumneavoastra, radioamatorismul este sport sau hobby?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-aprilie-2011 si s-a incheiat la 18-aprilie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (28)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-11 10:03:15 (ora Romaniei)
  • Am aruncat o privire pe http://www.hamradio.ro , sit al FRR.
    Suntem in 11.04.2011 si pe sit alegerile nu s-au terminat, adica nici o informatie.
    Am votat CATEGORIC ca radioamatorismul NU ESTE SPORT.Este evident un hobby.
    73!

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2011-04-11 15:40:32 (ora Romaniei)
  • Am votat si hobby si sport. Incepe ca un hobby, se dezvolta, poate ajunge la performanta si atunci poate fi cuantificat si clasificat. Parerea mea este ca cel mai important lucru este pasiunea pentru experimentare. Cu timpul ne plictisim de scurte si trecem in ultrascurte sau invers. Experimentam un mod nou de lucru, ajungem la un nivel dupa care trecem la ceva nou. Aceasta cred eu ca este exprimarea pasiunii. Exista si competitia, dar nu ca scop, este doar o imprejurare. Uneori ajungi intamplator in competitie, fara sa iti dai seama. Apoi constientizezi si faci eforturi sa castigi. Cel mai important lucru pe care il consider este faptul ca pasiunea si competitia nu se asociaza neaparat, nici nu se conditioneaza neaparat, doar coexista.

  • Postat de teo YO8CIY la data de 2011-04-11 18:03:13 (ora Romaniei)
  • RADIOAMATORISMUL ESTE CATEGORIC HOBBY

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-04-11 18:10:44 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca este doar hobby. Si spun asta chiar daca pentru mine cea mai interesanta latura o reprezinta concursurile de radioamatori. Atingerea performantei nu necesita ca activitatea sa fie "sport". De altfel definitia sportului este: "Complex de exercitii fizice si de jocuri practicate in mod metodic, cu scopul de a dezvolta, de a intari si de a educa vointa, curajul, initiativa si disciplina". Orice hobby practicat cu daruire si pricepere poate conduce la un moment dat la performanta. De pilda colectionarii de timbre, pasionatii de jocuri pe calculator, cautatorii de metale, au cu totii performerii lor reconoscuti in aceste comunitati. Este doar un nefericit accident, o intamplare, ca radioamatorismul in Romania este subordonat Ministerului Tineretului si Sportului, dar acest lucru nu ar trebui sa-l redefineasca.

  • Postat de niculae ion la data de 2011-04-11 18:43:34 (ora Romaniei)
  • Dar radiogonometria ce este {SPORT SAU HOBBY}

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2011-04-11 21:25:10 (ora Romaniei)
  • Intrebarea nr.3 trebuia formulatã puþin diferit: ºi hobby ºi sport. Majoritatea s-au fãcut radioamatori din pasiune (hobby) pentru radio ºi comunicaþii. Mai târziu unii au descoperit ºi posibilitatea de a concura, deci ceva sportiv. Cu excepþia unor persoane (în special copii) care s-au fãcut radioamatori doar cu numele, pentru a putea participa la concursuri de radiotelegrafie salã sau radio-orientare (ardf). Din aceºtia puþini au ajuns ºi radioamatpri adevãraþi.
    Din pãcate la noi, noþiunea de sport (vezi nota lui N2YO) este înþeleasã greºit. Se recunoaºte numai performanþa sportivã, restul de activitãþi sunt trecute cu vederea intenþionat, din motive pecuniare. ªi alte activitãþi considerate drept sport, în fapt sunt mai întâi hobby ºi apoi un sport. Ex.: Yachting, Karting, etc. Existã federaþii sportive (ale ANST) dar ºi asociaþii naþionale care n-au nici-o legãturã cu federaþiile în cauzã.
    A declara sus ºi tare cã este doar un hobby sau doar un sport, dovedeºte o lipsã de elasticitate în gândirea unora.
    Radioamatorismul este un HOBBY care poate deveni pentru unii dintre noi ºi SPORT.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-11 23:07:20 (ora Romaniei)
  • Nu tot ce se concureaza sau se intrece inseamna sport. Exista concursuri de muzica, de inventii, de teatru, de dansuri, de acrobatii la circ, la unele din ele se depune destul efort fizic precum la atletism, ma intreb cand ii va recruta ANST pentru sporirea efectivelor? Sau, de ce nu se constitue in cluburi sportive, daca numai sportul aduce lauri? La vanatoarea de vulpi, chiar daca are si destula alergare, nu inseamna ca muschii vor decide pozitia in clasament, un fondist de calitate nu va castiga un concurs de RGA, dupa cum este valabila si reciproca. Iar sportul mai are un pacat care nu este de ieri sau de azi si nici nu a plecat de pe meleagurile noastre, este acea ipocrizie a interesului material (in box, de pe vreamea lui Jack London, in fotbal, doping in atletism, canotaj, ciclism) strecurat sub lozinci precum "sa invinga cel mai bun", "cavaleri ai fluierului" si altele, care nu are nimic comun cu pasiunea. Sa faci sport inseamna ca vrei sa te intreci pentru a castiga ceva. Sa-ti desfasori pasiunea inseamna sa faci ceva din placere, asta insemnand ca din placere canti, dansezi, faci radioamatorism si, ca sa vezi cat de bun esti tu sau altii, te mai si intreci asa cum se intrece oricine si orice in lumea asta, incepand de la amoeba incoace. Am votat pentru hobby.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2011-04-12 22:33:29 (ora Romaniei)
  • YO DX HF Contest 2010 a fost arbitrat electronic de prietenul nostru din Germania DL5MHR, Nikolaus Kintsch. A intalnit in acest concurs o situatie deosebita. Iata ce comenteaza DOMNIA sa intr-un articol publicat atat la radioamator.ro cat si in revista noastra nr3/2011 pag.29 : "In ce priveste problemele majore ivite in acest concurs, s-au descoperit un numar de 31 loguri trimise de statii-fantoma, cu legaturi valabile facute tot cu statiile fantoma, respectiv cu legaturi anulate facute cu statii care nu apartineau acestui club select dar inexistent. Ca urmare o statie YO a fost descalificata. Dupa cate am auzit, s-ar fi depus contestatie de catre aceasta, dar pana in prezent nu stiu nimic de discutarea acesteia sau eventual de retragerea ei. Imi pare rau ca desi cantitatea de munca depusa in mod uzual pentru verificare, a mai aparut si problema asta a carei rezolvare a multiplicat mult timpul necesar pentru a gasi ce si cum. Nu pot intelege cum a putut apare asa ceva, oare timpul necesar pentru a face aceste loguri, a le compila, a creia adrese false de E-mail, a le trimite, plus munca depusa de noi pentru a le gasi, oare nu putea fi folosit pentru ceva mai creativ si mai folositor ?
    Daca cineva imi spunea asa ceva (eu care anul acesta fac 56 de ani de radioamatorism), il lamuream spunandu-i ca radioamatorismul este un hobby, care se face in timpul liber si ca asa ceva nu poate sa apara. Ce mult se inseala unii care cred asta !!!"

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2011-04-12 22:37:18 (ora Romaniei)
  • Asa cum se vede uneori din orgoliile si energiile aruncate in competitiile radio, poate fi considerat si SPORT. Dar atentie: in sport se creiaza conditii de concurs egale pentru toti. Cu arbitri care supravegheaza respectarea acestora. Cu spectatori care supravegheaza si ei, si care uneori se mai si iau la bataie !...
    Privesc medaliile si diplomele obtinute in cei 50 de ani de radioamatorism. Sunt foarte bune pentru cei care ma viziteaza si nu inteleg aceasta pasiune a mea, pentru care consum foarte mult timp si mai si umblu pe acoperisuri. Si care vizitatori, simt eu, ca ma privesc ca pe un om cam "sarit de pe fix". Le explic ca ce fac eu este considerat sport tehnico-aplicativ, ca se organizeaza concursuri, campionate, ca sunt maestru emerit al sportului, etc. Asa-i linistesc. Am votat HOBBY !
    Mircea - yo4si.

  • Postat de Costi la data de 2011-04-13 09:19:58 (ora Romaniei)

  • Radioamatorismul, fara indoiala este un hobby. Doar cateva activitati pot fi asociate cu sportul. Vanatoarea de vulpi -pe cale de disparitie! si, eventual concursurile. Comunicatiile de emergency, cele pe sateliti, televiziunea de amatori, conceperea si construirea echipamentelor, antenelor, pachetul radio, QRP-ul colectia de QSL-uri, traficul radio in sine, NU pot fi socotite ca sport. Ai socoti pe Marconi, Morse, parintii radioului sau pe Marlon Brando,P. Presley, Gagarin, King Hussein, regele Juan Carlos mari sportivi in radioamatorism , mi s-ar parea o gluma

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-13 11:52:47 (ora Romaniei)
  • Cred ca cel mai bun comentariu pe care l-am citit in Forum, a fost al lui YO3HJV, citez partial: "...aruncarea cu Heatkit-ul" si alte probe "grele" ale acestui sport care este radioamatorismul.
    73 dragi sportivi.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-04-13 21:55:57 (ora Romaniei)
  • Buna seara , daca radioamatorimul nu o sa mai fie considerat vreodata sport, atunci clasificarile sportive ( http://www.hamradio.ro/default.asp?id=8&mnu=8 ) si titlurile de genul "Maestru international al sportului" , "Maestru al sportului ", " Maestru al sportului US " sau UUS , o sa dispara ? :) O sa fie titluri de genul "Maestru international al radioamatorismului" , samd ? :) ... eu nu sunt in aceasta situatie , era doar o observatie de la un nemembru FRR .... 73 , de YO3GH , Op. Dan

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-13 23:31:17 (ora Romaniei)
  • "Un sport reprezintã o activitate de naturã fizicã ce poate implica competiții.

    Sporturile se pot categorisi în individuale (de exemplu atletism, haltere, tir) sau de echipã (de exemplu baschet, canotaj). Deși sunt numite sporturi în mod greșit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive."
    Natura fizica a radioamatorismului:
    1.Cel putin o data pe an, urcatul la antene
    2.Cautarea unui loc de amplasare a antenelor (numai UUS!-unde vrei nu vrei iesi la aer curat)
    3.Pregatirea "shak-ului" prin deplasarea in aer liber in vederea asigurarii urmatoarelor:Vin,tuica,apa minerala,tigari,cafea, evident fiecare dupa gust si obicei.
    4.Activitate fizica intensa de rotire a butonului frecventei de acord si utilizarii manipulatorului eventual.
    Sigur, poate gresesc eu, probabil o fi si sport in radioamatorism (cred ca cele mai apropiate fiind : "Vanatoarea de vulpi" si concursurile UUS(astea putand fi realizate insa si din masina personala).
    Greu sa iti raspund Dane la intrebarea ta.....

  • Postat de Dan la data de 2011-04-14 09:06:50 (ora Romaniei)
  • Eu sunt de parere ca exista si o latura sportiva a hobby-ului numit radioamatorism, mai exact acolo unde intervine ideea de competitie.
    In radiogoniometrie se alearga dupa "vulpi" , la ridicarea unei antene se depun eforturi serioase (in functie de marime, evident), concursurile din benzile de radioamatori cer anumite calitati de rezistenta fizica... s.a.m.d
    Daca radioamatorismul nu este considerat si un sport, atunci ce sa mai zicem de sah care se spune ca este un sport al mintii.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2011-04-14 13:27:38 (ora Romaniei)
  • Am votat “hobby”, dar nu sunt deloc convins ca acest raspuns este corect si, mai ales, complet. Cred ca radioamatorismul este mai mult decat un hobby si altceva decat un sport, in intelesul uzual al cuvantului. Niciuna dintre categorii nu cuprinde intreaga paleta a diversitatii radioamatorismului. Unde categorisim cercetarea? Dar serviciul public, voluntariatul? In editorialul din numarul pe aprilie 2011 al revistei QST David Sumner K1ZZ scrie: “Operatorii radio au fost deschizatori de drumuri in crearea a numeroase minuni ale electronicii moderne si ale comunicatiilor din zilele noastre. Azi cetatenii Terrei inþeleg prin «wireless» telefoanele celulare prezente pretutindeni. Dar aceasta tehnologie a devenit posibila gratie muncii de pionierat in tehnologiile radio explorate pentru prima data de acesti «amatori». Multi dintre inginerii nostri de seama se inspira din cunostintele lor practice dobandite ca radioamatori, pentru a continua sa creeze aplicatii care conecteaza calculatoarele de radiouri. Operatorii radio pot fi considerati «amatori» pe considerentul ca ei sunt voluntari neremunerati, dar priceperea lor si contributiile lor daruite lumii sunt de cel mai inalt nivel.»
    Ideile din acest editorial sunt preluate si in articolul publicat pe saitul ARRL cu ocazia Zilei internationale a radioamatorismului (18 aprilie 2011) care are ca tema in acest an “Radioamatorismul: prima retea de socializare bazata pe tehnologie” si care poate fi citit in traducere pe http://yo4px.blogspot.com/ La multi ani, YO!

  • Postat de Costi la data de 2011-04-14 21:20:12 (ora Romaniei)
  • Dilema ramane, radioamatorismul "sport" sau/si "hobby"?
    Daca, aici pe orizontala parerile colegilor nu sunt prea convingatoare (vezi rezultatul sondajului!), pe verticala, adica mai spre FRR tacerea pare a fi de aur! In sensul ca principiul "laso asa" nu implica nimic.
    Ii uitam pe CB-isti. Categoria asta numai sportivi nu sunt. Asa cum nici cei ce trudesc prin constructii. Acolo nu poti fi decat cinstit. Ca sportiv, aud ca se mai poate trisa. Unde este castigul? Partea de hobby se recunoaste prin demnitate. Partea sportiva, atata cata este, genereaza (si) scandaluri. Pe meleaguri YO, din pacate.Placerea de a comunica nu poate fi nici hobby nici sport.Ciudatenie, doar doua voturi au fost exprimate pe aceasta varianta!

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-04-15 01:37:21 (ora Romaniei)
  • Cred ca este orice dar polivalent. Precum margelele intr-o prisma, radioamatorismul ofera celui care il practica, mereu altceva. Acum e pasiunea receptiei, acum este pasiunea unei legaturi cu o statie rara, placerea unei conversatii cu un amic ori satisfactia unei constructii si, de ce nu, intrecerea cu ceilalti! Problemele apar atunci cand se incearca incorsetarea intr-un cadru "normativ", cand incerci sa pui in carca radioamatorului un set de reguli complicate si pe care el nu le intelege iar acestor reguli el trebuie sa se supuna pentru a putea sa participe alaturi de altii. Aici e buba si, din acest motiv, reguli croite stramb nasc zazania. Eu am votat pentru hobby intrucat este singura varianta care acopera ceea ce vad in radioamatorism!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-16 02:49:24 (ora Romaniei)
  • Ce este radioamatorismul?Un nou articol despre: http://www.evz.ro/detalii/stiri/radioamatorismul-facebook-ul-de-la-1900-inca-traieste-927081.html
    Saptezeci si trei!

  • Postat de Costi la data de 2011-04-16 09:19:05 (ora Romaniei)
  • @ Florentin.Poate ca la rubrica DIVERSE (bara de meniu) ar fi bine sa fie adunate toate articolele din publicatiile centrale si locale, asa ca un fel de HAM HISTORY YO. Articolul din Evz.desi sarac in nuante serioase ale hobiului, ramane valoros pentru istoria radioamatorismului YO.
    P.S.Il stiu pe Ciprian ca un receptiv la propuneri.
    73

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-16 11:43:42 (ora Romaniei)
  • Salut Costi, buna ideea ta.Poate Ciprian o ia in seama.Articolul insa , din pacate, este foarte slab publicistic vorbind.Ziaristul cred ca (vreau sa fiu rau, recunosc) a terminat-daca a terminat-scoala la "celebrul" Spiru Haret.Ma refer la fabrica de diplome nu la celebrul personaj( iar sunt rau)

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2011-04-16 13:10:39 (ora Romaniei)
  • Nu atat reporterul este de vina, ci cele doua persoane intervievate. Reporterul a transcris ceea ce i s-a relatat si maniera in care i s-a relatat. Un singur exemplu deocamdata: a-i eticheta pe copiii pasionati de radioamatorism "damblagii" mi se pare o impolitete de neiertat. Desi cuvantul are mai multe sensuri, printre care si acela popular de "pasiune" (de ex. "damblaua lui este cresterea viermilor de matase") , folosirea sa in contextul popularizarii radioamatorismului este complet inadecvata.
    "DAMBLÁ ~le f. pop.: stare patologica constand in afectarea sistemului nervos, manifestata prin incapacitatea de a face miscari voluntare; paralizie." Un astfel de articol ne aduce mai mult deservicii decat foloase.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-16 22:35:18 (ora Romaniei)
  • Sa nu uitam ca, "damblagiu" are si sensul de "ahtiat" dupa ceva...fiind destul de utilizat in vocabularul unor tineri.Mai curand trebuia folosit cuvantul: "pasionati".

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-04-16 23:30:25 (ora Romaniei)
  • Florentin, termenul "damnblagiu" folosit (in mod nefericit, e adevarat)in articol e doar pretextul pentru a sublinia ca nu reporterul e de vina, ci cele doua persoane intervievate...

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-17 07:44:21 (ora Romaniei)
  • Sincer, am incercat sa temperez...nu doresc sa continui polemica.Fiecare dupa "inima sa".

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2011-04-17 08:49:38 (ora Romaniei)
  • Desi este iarasi inafara subiectului, vreau sa comentez si eu pe scurt AICI articolul din EVZ, deoarece aici sunt mai multi radioamatori, deci cunoscatori ai problemei. Fara a lua apararea celor doi "intervievati" care sunt (prin functii) VIP-uri ale radioamatorismului,cunosc foarte bine (din zecile de articole de ziar pe care le-am "initiat" sau le-am fost chiar subiect) greutatea de a impune celor care scriu rigurozitatea adevarului adevarat, deoarece la ei SENZATIONALUL este ceea ce conteaza, si daca senzationalul nu este destul de senzational, il fac ei!( a fost si motivul pentru care unii dintre radioamatorii nostri nu mai vor sa apara in aricole de presa, iar unul dintre ei, de o integritate morala ireprosabila a fost de-a dreptul scandalizat de laudele nemeritate -zicea el- si l-am linistit cu greu, in interesul colaborarii noastre cu respectivul ziar, sa nu sune reporterul care l-a intervievat pentru a-i reprosa acest lucru. Mai e apoi vorba de "prea plinul de ei" al unor reporteri, care le stiu pe toate, si de faptul ca nu accepta nicio "predocumentare" sau chiar una ulterioara interviului, si mai ales, sub nicio forma, sa poti vedea articolul inaintea publicarii!
    Dar, intre ceea ce scrie un reporter ( in general ce a auzit si vazut, cu cunostintele si intelegerea lui), si ce ea ce isi permite sa spuna pentru UN ZIAR NATIONAL un radioamator cu functie ( YO3AXJ, seful RCM Bucuresti) este o mare diferenta: desi nu am argumente pentru a-l contra, cred ca este lipsit de bun simt ( si categoric un deseviciu facut radioamatorilor si radioamatorismului) sa spui ca un radioamator, si sa ii mai dai si indicativul (indiferent cine ar fi el) a MURIT de bautura!. Este un lucru inadmisibil, pentru care "nea Lucica" as cum ii spune reporterul ar trebui sa i-si ceara scuze publice, cel putin radioamatorilor din judetul "betivului"! ( si ma gandesc ca YO3AXJ nu a fost singur cand s-a realizat prezentul interviu. Pai astea se discuta cu ziaristii?).
    As vrea ( aici, sau pe adresa de mail personala ,yo2bpz@gmail.com) un punct de vedere personal al "impricinatilor", dar sincer cred ca nu il voi vedea!). Astazi. 17 aprilie intre 16-18 vom avea la Deva activitati publice ( in Piata Victoriei, in fata Casei de Cultura) consacrate Zilei Mondiala a Radioamatorismului. Avem invitati multi reprezentanti ai mass-media, si speram ca unii vor si veni, cum au facut-o in fiecare an. Si mai speram ca vor scrie despre noi moderat si realist. Dar, daca nu va fi asa, este si vina noastra!

  • Postat de Cornel YO6MT la data de 2011-04-17 22:59:11 (ora Romaniei)
  • Referitor la articolul din EVZ. Face un deserviciu enorm

    imaginii radioamatorismului romanesc,nu este un punct de

    vedere oficial al FRR,ci punctul de vedere personal a doi

    oficiali ai FRR despre situatia jalnica a

    radioamatorismului romanesc la care intervievatii si-au

    adus contributia din plin. Face o buna propaganda in

    randul pensionarilor pentru a-i atrage spre radioamatorism

    ca mijloc de socializare si de alungare a tinerilor pe

    considerentul ca numai ,,damblagiii" mai calca pe la club.

    Este o gafa prezentarea partilor neatractive,intunecate,

    negative din radioamatorism cum ar fi o structura

    imbatranita (incepand chiar de la conducerea FRR),dotarea

    cu aparatura demodata,prezentarea numai a modurilor de

    lucru arhaice, faptul ca nu s-a reusit atragerea

    tinerilor, cazuri izolate de alcoolism ( sa nu uitam

    contributia FRR prin ,,antrenamentele" in domeniu

    organizate pe la simpozioane si cluburi). Starea

    radioamatorismului romanesc este si rezultatul activitatii

    conducerii la varf a FRR caracterizata prin stilul

    batranesc, conservatorism, autoritarism si lipsa de

    comunicare. Din interviu rezulta ca secretarul general al

    FRR are 63 de ani (multi inainte). Conform legii mai are

    1-2 ani pana la pensionare. Nu este oare momentul pentru

    organizarea unui concurs pentru una din functiile de

    secretar, in vederea angajarii si rodarii pe functie a

    unui inlocuitor tanar, pentru evitarea unei crize de

    tranzitie?
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Cornel la data de 2011-04-17 23:44:06 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul asa cum rezulta din sondaj nu este sport pentru marea majoritate a celor care s-au exprimat.Pentru interesul a poate sub 100 de ,,sportivi", ,,oficiali" si a catorva cluburi sunt sacrificati cateva mii de oameni si cateva zeci de cluburi.Banii alocati de catre ANS se duc in buzunarele angajatilor FRR si pentru asigurarea conditiilor de munca ale acestora. Pentru anul 2010 din 80000 lei primiti de FRR de la ANS, 60000 lei s-au cheltuit pe salarii si 20000 lei pentru cheltuieli de functionare. Cam mult pentru ,,performantele" realizate. Pentru anul 2011 suma s-a redus la 70000 lei. O suma mica si interese mari.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de nic la data de 2011-04-20 21:26:41 (ora Romaniei)
  • un raspuns printr-o intrebare : ce a fost primul : oul sau gaina?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact