hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa monitorizati balizele radio pentru a evalua propagarea in benzile de unde scurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-septembrie-2009 si s-a incheiat la 14-septembrie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2009-09-07 15:06:15 (ora Romaniei)
  • Monitorizarea balizelor e utila mai ales atunci cand"crezi ca nu merge banda pentru ca nu auzi pe nimeni dand CQ ". Asa a fost si in YO-HF-Contest 2009 cand ascultand baliza pe 21 MHz am constatat ca merge foarte tare, deci si banda ar trebui sa mearga. Am dat CQ Contest in 21 MHz (chiar daca aveam doar 5 W) si am fost auzit si lucrat de concurenti din Asia si Europa de est. Poate ca o scriere a acestor balize si frecventele de lucru pentru ele intr-o fereastra de pe pagina principala a site-lui RADIOAMATOR.RO ar fi benefica pentru toti. Cezar.

  • Postat de Tony la data de 2009-09-07 22:16:53 (ora Romaniei)
  • "Poate ca o scriere a acestor balize si frecventele de lucru pentru ele intr-o fereastra de pe pagina principala a site-lui RADIOAMATOR.RO ar fi benefica pentru toti."
    Exact asta voiam si eu sa spun!

  • Postat de ONECI Nicolae la data de 2009-09-08 17:05:25 (ora Romaniei)
  • Asa se poate evalua propagarea foarte bine, cand receptionezi 4X6TU/B,cu semnale la al patrulea 'beep', adica 0,1 wati !!!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2009-09-09 19:51:39 (ora Romaniei)
  • Reteaua mondiala a balizelor NCDXF / IARU.
    14.100kHz; 18.110 kHz; 21.150 kHz; 24.930 kHz si 28.200 kHz. Emisia incepe cu indicativul balizei la 100W,urmat de 4 linii de o secunda fiecare cu 100W, apoi cu 10 W, apoi cu 1 W si apoi cu 0,1 W, iar la final se incheie cu tramnsmiterea indicativului la 100W. Pe toate cele 5 benzi balizele emit de 5 ori cate 10 secunde in cursul unui ciclu.Emitatoarele sunt Kenwood TS 50 si antenele omnidoirectionale verticale Cushcraft.
    Primul emite in 14.100 kHz la minutul 00:00 statia 4U1UN de la New York,urmata apoi de VE8AT;W6WX;KH6WO;ZL6B;VK6RBP;JA2IGY;RR9O;VR2B(HONG KONG);4S7B;ZS6DN;5Z4B;4X6TU;OH2B;CS3B;LU4AA;OA4B si la final YV5B.
    MAI MULTE DETALII:http://oh2aq.kolumbus.com/dxs/beacon.html
    surse: saitul NCDXF, AC6V, DX SUMMIT. TNX. YO4PX pentru acest articol publicat la MOZAIC DX.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact