hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In opinia dv. cum ar trebui sa fie stimulati radioamatorii pentru a putea servi mai eficient comunitatea in care traiesc?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-februarie-2008 si s-a incheiat la 11-februarie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (20)  

  • Postat de Eu la data de 2008-02-04 10:23:46 (ora Romaniei)
  • Autorizarea instalarii de antene!Radioamatorismul fara antene este ca un chirurg fara bisturiu!In mare parte ,lipsa antenelor duce la lipsa de activitate!Statii radio isi poate procura oricine isi va dori acest lucru,Examenul il v-a promova cel care intr-adevar va voi sa il promoveze...dar,radioamatorism cu fire prin casa sau prin balcon este pur si simplu prosteala!Cu ce sa lucram in concursuri...cu fire insirate prin casa?...cine locuieste la bloc stie ce dificil(daca nu imposibil)este sa poti monta o simpla antena pe terasa blocului...Se vorbeste ca radioamatorii romani nu prea activeaza...poate ca daca ar putea sa isi instaleze cateva antene decente ar deveni mult mai activi...Cativa dintre noi sunt mai privilegiati...cei care stau la curte...noi astia care stam la bloc...stam si ne uitam la aparatura radio de mii de euro care zace pe masa!73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-02-04 10:54:15 (ora Romaniei)
  • Radioamatorii nu trebuiesc stimulate! Insusi radioamatorismul este un stimulent. Sustinerea unei activitati ca radioamatorismul creaaza asa numitul "reflex Pavlovian"...hi dupa care subiectii nu vor face nimic pana cand nu sant stimulati. E o idee paguboasa. Cine vtrea sa practice radioamatorismul trebuie sa-si gaseasca propriile satisfactii si dragoste pentru ce a ce face din placere. Problemele si greutatile care apar inerente - sunt de fapt o provocare si pot fi rezolvate dar aici este nevoie si de o comunitate omogena care poate ajuta le nevoie radioamatorul in impas. Sa nu uitam...."si a fost mai intai cuvantul"....comunicare intre oameni. Societate are de castigat in toate formele in viata dar comunitatea se compune din mici entitati....care sunt HAM - i si care nu asteapta STIMULENTE pentru ce a ce fac.

  • Postat de Adrian MOCANU la data de 2008-02-04 12:51:45 (ora Romaniei)
  • Mie nu imi trebuie prea multe stimulente. Citesc mesajele postate pe forum (YODX) si imi ajunge. Oare vreau sa fac parte din aceasta comunitate ?In plus antena mi-a fost data jos de pe bloc - motivul: nu am autorizatie!

  • Postat de Kiss Vasile la data de 2008-02-04 13:47:52 (ora Romaniei)
  • Din momentul desfintarii al statutului de "SEF DE RADIOCLUB"-finantate din buzunarul contribuabililor, imediat vom asista la o "SELECTIE NATURALA" al radioamatorilor,apartinatoare de Cluburii Muncipale, etc.Timpul va rezolva TOTUL,.Speram ca va trezi o data si directi Finantelor Publice la REALITATE.
    73'Vasile.

  • Postat de MIHAI (yo3hui) la data de 2008-02-04 13:57:59 (ora Romaniei)
  • ANTENA.EA este inima radioamatorismului fara ea nu exista nimic.RESTUL SE poate parcurge mai usor.autorizare,statie.

  • Postat de Tony la data de 2008-02-04 14:12:46 (ora Romaniei)
  • De acord cu YO3HUI!...
    Nu am nevoie sa fiu "stimulat" pentru a face ceva,atata timp cat stapanesc meseria care imi aduce venituri,tot ceea ce fac ca radioamator fac din PASIUNE!

  • Postat de Eugen la data de 2008-02-05 08:29:03 (ora Romaniei)
  • Daca aceasta comunitate vrea totul de la noi,inclusiv daca s-ar putea si pielea,noi de ce nu am fi indreptatiti sa le cerem ceva.Totul se face cu un consum de energie.Aceasta energie trebuie compensata.Prin activitatea de radioamator,nu trebuie sa desfasuram activitati platite.Dar asa cum la sefii comunitatii se aplica ,,premierea" si noi putem sa primim cate o atentie din partea lor.Dar comunitatea nu stie cu ce se mananca radioamatorismul,nu este legiferat ajutorul nostru real in caz ,,DE" si din aceasta cauza suntem priviti ca niste masini de facut bruiaj.Nu stiu,dar in vremurile ,,apuse"parca eram mai mult luati in consideratie.Se pare ca forul nostru superior nu se ocupa indeajuns,pentru ca noi sa fim totusi recunoscuti.Nu vrem sa fim servitorii nimanui.Sa se termine cu pomenele.Orice munca trebuie platita.Cine ne-ar face noua favoruri,fara a fi interesat sa ceara apoi ceva de la noi.Sa nu uitam ca si radioamatorii mananca(multi,daca mai au ce).

  • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2008-02-05 10:48:58 (ora Romaniei)
  • Antene. Ar fi cel mai eficient stimulent, dupa parerea mea.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-02-05 11:07:05 (ora Romaniei)
  • SERVÍ, servesc, vb. IV. 1. Tranz. A indeplini anumite functii, insarcinari, datorii fata de cineva; a sluji. Intranz. A face serviciu, a functiona ca... Intranz. A lucra in calitate de om de serviciu, a sluji. A lucra in interesul, in slujba cuiva; a sustine, a sprijini. A fi de folos, util cuiva (Dictionarul explicativ al limbii romane)
    “Atunci cand nimic nu functioneaza, radioamatorismul ramane operational”, acesta este atu-ul nostru, pe care nu am stiut sa-l folosim, sau, ca sa fim mai cinici, sa-l exploatam in favoarea noastra. Prin eliminarea taxelor dreptul de a pretinde ceva s-a diminuat si mai mult, iar balanta s-a inclinat in defavoarea noastra, desi continuam sa platim impozite. “Aceasta comunitate” nu vrea “totul de la noi” pentru ca habar nu are ce am putea noi oferi, nu prea am demonstrat pana acum ca suntem in stare sa oferim ceva. Cred ca ar trebui sa facem noi primul pas, oferta ar trebui sa porneasca de la noi catre comunitatea in care traim. Nimeni nu doreste ca dezastrele sa se abata asupra unor regiuni ale tarii, dar atunci cand acest lucru se intampla totusi, radioamatorii ar trebui sa fie prezenti cu aparatura lor, cu stiinta lor, cu disponibilitatea lor de a ajuta, ceea ce presupune evident ORGANIZARE. Inainte de a-i veni cuiva in ajutor nu fixezi conditii si nu prezinti pretentii, ajuti pur si simplu, dintr-un spirit de solidaritate umana. Daca vom proceda astfel, sunt sigur ca vom putea beneficia si de recunostinta comunitatii. Spectrul de frecvente care ne este alocat are o valoare imensa. Beneficiem de el pentru propria noastra pasiune, dar cred ca e cazul sa demonstram ca putem fi utili si semenilor nostri neradioamatori.

  • Postat de Vasile Nicola la data de 2008-02-05 18:23:56 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca mai sunt multe de spuspe langa cele spuse de Feri mai sus. As adauga ca exista o Retea Nationala de Urgenta care a facut ceva demonstratie in dec. 2005. Se pare ca nu prea le-a cazut bine la cei care aveau datoria sa intervina si au cam schiopatat. Sper ca yo3gon sa o tina in priza. Dar tot de noi depinde de fapt daca il vom sprijini. 73 Vasile

  • Postat de Vasile Nicola la data de 2008-02-05 18:28:34 (ora Romaniei)
  • PS. Dar fara sa bravam si sa cerem recompense.

  • Postat de Stefan Radu la data de 2008-02-06 15:03:39 (ora Romaniei)
  • Daca nu as sta in fiecare zi cu gandul ca antena ar putea fi taiata.Daca as putea avea oricand acces pe acoperisul blocului.Daca as avea un act prin care sa pot justifica acea sarma de pe bloc.Daca exista antena si autorizatie care sa permita instalarea ei pe bloc atunci ar exista si radioamatori.

  • Postat de Eu la data de 2008-02-06 17:28:08 (ora Romaniei)
  • Excelent spus YO7MGG!Antena este "sufletul" radioamatorismului!Fara antene mai bine stam pe internet sau ne uitam la televizor!Este mai simplu si nu implica atata bataie de cap...Avem dreptul la a folosi aparatura radio ,dar nu avem voie sa instalam o amarata de antena...este un drept al radioamatorului de care pot beneficia doar unii dintre noi,nu este echitabil!

  • Postat de TAMAS Cosmin-Andrei la data de 2008-02-06 17:55:10 (ora Romaniei)
  • Suntem RADIOAMATORI pentru ca facem totul din placere.. deci noi nu PRIMIM bani si nu facem pentru BANI... suntem RADIOAMATORI si implicit ne oferim serviciile, ajutorul in cazul dezastrelor (etc.. asa scrie si in regulament)... ar fi bine o mai buna cooperare vis-a-vis de autoritati si alte servicii..

    suntem panditi de politisti si pe strada trebuie sa ascundem statiile, altfel scumpii nostri politisti platiti din banii nostri ne ridica si ne suspecteaza ca incercam sa ii bruiem. apoi cnad vrem sa instalam antene vecinii se uita urat si cine stie ce avem de gand sa face noi...

    daca am face acesta pasiune pentru bani, nu s-ar mai numi RADIOAMATORISM ci RADIO Profesionist. aici este marea diferenta, si repet, facem din pasiune.

    73! si sa speram ca vecinii vor fi mai intelegatori cand vom incerca sa ne 'agatam' si noi antenele..
    Cosmin TAMAS

  • Postat de Eu la data de 2008-02-06 19:27:23 (ora Romaniei)
  • Tocamai ca vecinii nu sunt intelegatori!Cred ca toata neantelegerea asta a pornit si de la ECOLOGISTI,care spun in stanga si in dreapta ca antenele GSM radiaza!Prin extrapolare omul simplu crede acum ca toate antenele care se pun pe terasa blocului radiaza si le fac rau...nu este vorba doar de deteriorarea terasei blocului ci de faptul ca ii RADIEM! http://www.presa-zilei.ro/stire/3484/cernobal-bloc.html

  • Postat de YO4HSP la data de 2008-02-06 22:27:48 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca statiile noastre de radioamator daca sunt corect reglate (fara a avea neadaptari pe traseul statie-feeder-antena) si la puteri moderate (adica 100 w in hf) nu deranjeaza pe nimeni si sunt mult mult mai inofensive decat un emitator in 1,8ghz sau in 900 mhz. efectul de turma se vede foarte usor si la noi, inghitim informatia din mass media fara a incerca sa intelegem si mai ales sa vedem daca este corecta, adevarata..

    mult succes! Cosmin TAMAS

  • Postat de Florentin la data de 2008-02-06 22:37:26 (ora Romaniei)
  • http://radioamateur.f1rfn.online.fr/jcm_reglementation3.htm

    Aici puteti afla cum este reglementat in Franta dreptul la a i nstala antene.

  • Postat de Florentin la data de 2008-02-06 22:52:29 (ora Romaniei)
  • O alta informtie, legata de cotizatia la REF-Union:

    "Cotisation 2008 France 58,50 € "
    http://payment.ref-union.org/cotisation.php













































    "Important : En cas d'adhésion en cours d'année vous recevrez l'ensemble des revues "Radio Ref" de notre association parues depuis le début de cette année."

    Pentru cei care se mai indoiesc inca vis-a-vis de oarece plata anuala, necesara de altfel...

  • Postat de MIHAI (yo3hui) la data de 2008-02-07 01:48:13 (ora Romaniei)
  • IN sondajul de fata se vede clar care sunt problemele acute ale radioamatorismului si cred ca principala problema care ar fi de discutat pe viitor cu cei in cauza,autoritati, federatie trebuie sa fie discutata destul de serios,binenteles ca eu nu cred ca se va rezolva ca la carte,dar totusi a, incerca sa fim mai expliciti noi radioamatori.CA aceste antene care noi am dori sa le autorizam acolo unde noi locuim nu provoaca nici un fel de rAadiatie sau vreo pacuba cuiva.BINENTELES ca aceste antene sa fie intretinute obligatoriu de la an la an.NU am dori sa intram sub incidenta ANTENELOR de celular la noi se lucreaza cu puteri mici,altfel ca, comunitatea sa inteleaga cit este de necesar in anumite situati de urgenta, sa functioneze si o statie de radioamator.SPERAM CA pe viitor sa se rezolve si aceasa situatie destul de complicata.SA ne auzim cu bine.73.

  • Postat de mihai la data de 2008-03-07 13:24:54 (ora Romaniei)
  • mai mult sprijin de la autoritati pentru a functiona si a monta antene

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact