hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul de Unde Scurte Multiband al Romanei YO DX HF care se va desfasura in perioada 25-26 august?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 20-august-2007 si s-a incheiat la 27-august-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (35)  

  • Postat de yo3fri la data de 2007-08-21 21:10:05 (ora Romaniei)
  • daca nu participam noi romanii in concurs...atunci cine? Nu strica sa participati macar citeva ore pe diferite benzi,.Hai sa ne facem cunoscuti.Succes tuturor si bafta

  • Postat de Eu la data de 2007-08-22 09:02:28 (ora Romaniei)
  • Am lucra cu cea mai mare placere dar:NU AVEM CU CE!...Nu avem antene...NU avem statii...NU avem timp...NU avem chef...Bafta!

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-22 21:19:36 (ora Romaniei)
  • poate ca unii nu au inclinare catre asa ceva...
    un concurs inseamna totusi, competitie. poate unii radioamatori raman la stadiul de hobby (ocupatie pentru timpul liber, in afara job-ului, familiei, masinii...) si nu sunt dispusi sa investeasca bani si timp in asa ceva. au trecut vremurile comuniste in care cantitatea era importanta. nu poti sa "iesi" intr-un concurs fara sa investesti serios in asa ceva (statie, antene, timp la discretie), doar ca sa "fii la numar". poate altii isi permit sa tinda spre radio"profesionalism", dar in mod sigur ca au cu ce; situatia e aceeasi si la noi si afara... pentru toti, respect pentru optiunea fiecaruia si toate cele bune!

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2007-08-22 22:57:36 (ora Romaniei)
  • DEZOLANT!!!Cum pot gandi asa de starmb unii? Stim sa ne lamentam ca nu prea ne baga de seama strainii cand lansam apel,iar acum cand este rara ocazie sa auzim CQ YO...zicem ca ...e prea comunist sa participam! Nu trebuie sa fii neaparat radioamator "profesionist" ca sa ai macar o antena pentru careva din benzi si macar un A412 cu care sa faci fericit un participant strain cu indicativul si judetul tau!Invariabila scuza ca "nu am " ....si insiruiesti lista nerealizarilor tale denota o lipsa de vointa din partea ta! Fa numai calculul cati bani strici fumand si vei vedea ca foarte repede ai putea intra in randul celor care...au !
    Offff....

  • Postat de Florentin la data de 2007-08-22 23:53:39 (ora Romaniei)
  • ..."daca nu participam noi romanii in concurs...atunci cine?"... toata stima d-na Tina, asa este si daca nu avem antene sau posibilitati nu ne obliga nimeni. Cei care nu aveti antene sau posibilitati si vreti sa lucrati, declinati-va identitatea si va cumpar eu maine!
    Terminand cu gluma, am invitat multi ham-i, cu care am avut legaturi in ultima saptamana, sa "ne onoreze cu prezenta lor" in cel mai mare concurs organizat de YO. Au promis ca vor fi prezenti, dar trebuie sa fim noi "gazdele" qrv ca sa-i atragem.
    Personal voi imbina concursul cu "hora miresei" si cu "potroacele", cu nasu' e mai complicat, cu XYL-ul ma descurc!
    73's

  • Postat de Antal la data de 2007-08-23 04:17:14 (ora Romaniei)
  • Nu merita atata atentie cei ce se plang ca nu au... Observati ca nu au nici macar... indicativ.

    In alta ordine de idei, un concurs inseamna competitie pentru cei care trag spre un loc fruntas in clasament. Pentru ceilalti poate insemna o buna ocazie de a lucra tari noi, de a petrece cateva ore placute la statie si, in cazul de fata, de a contribui cat de putin la imaginea Romaniei. Pe deasupra YO DX este una din rarele ocazii cand indicativele YO sunt cautate de toata lumea, nu tratate la gramada cu restul lumii...

  • Postat de Alex la data de 2007-08-23 05:49:43 (ora Romaniei)
  • Nu am timp (sunt la "job"), nu am antene performante (am instalat doar antena pentru 14-21-28, dar stiti propagarea din 21 si 28 MHz), nu pot folosi liniarul pentru ca deranjez instalatiile din jur, nu ma ajuta deloc vremea (46 grade ziua si 36 grade noaptea), DAR IN MOD SIGUR VOI FI QRV IN CONCURS. Doar vorbim de YO-DX-HF.. Succes tuturor! Alex A45WD

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-23 08:26:59 (ora Romaniei)
  • Comentariile unor anonimi gen "Eu YO si Ovidiu", nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.
    Ei nu reprezinta opinia radioamatorilor.

  • Postat de Mihai D. la data de 2007-08-23 10:08:01 (ora Romaniei)

  • Din pacate graficul arata prea echilibrat ce frumos ar fi fost sa fie o diferenta f mare intre cei care au spus 'da' si cei care au spus 'nu' sa avem participarea statiilor YO cum au nemtii in WAG.
    Oricum eu consider ca daca esti cu adevarat pasionat poti sa iti rupi cateva ore sa apari in contest; asa cum islamicii trebuie sa se duca o data in viatza la Meca asa si noi, nu esti scurtist convins YO daca nu participi macar odata pe an la acest concurs asa ca dragi prieteni haideti ca anul acesta sa umplem benzile de US cu indicative YO in acest frumos concurs care odata cu schimbarea regulamentului incepe sa devina din ce in ce mai popular, eu unul o sa fiu QRV sper 24 de ore bafta la toti colegii care vor lucra in YO DX contest. 73's bye YO3JOS - Mihai.

  • Postat de Calin la data de 2007-08-23 11:17:05 (ora Romaniei)
  • Nici eu nu am reusit amplasarea antenei Optibeam dar chiar si cu verticalul o sa particip. Nu ptr a castiga dar mai ales ptr a fi in "actiune" alaturi de cat mai multe (sper eu) statii YO. Succes tuturor si distractie placuta!

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2007-08-23 11:42:19 (ora Romaniei)
  • In scoala aveam un profesor (Seceleanu), care , daca i se cereau ceva lamuriri referitoare strict la lectia predata, ne-o reteza simplu: "Daca esti "asa si asa" si NU STII, de ce mai intrebi?" Ma gandesc aici la cei care NU AU NIMIC, nici macar indicativ, dar se simt mereu datori sa isi exprime neaparat parerea defetista!

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-08-23 12:14:26 (ora Romaniei)
  • Salut! Stau si ma intreb ce inseamna radioamatorismul pentru uni dintre noi! Am urmarit sondajul in care se discuta despre organizarea federatiei. Oare pentru a participa este necesar sa faci parte ca entitate individuala in federatie sau poti fi membru la oricare din structurile afiliate acesteia. Sunt aproape 80! Nu se gaseste una care sa va reprezinte, sa fie mai mult hobby in ea. YO4PX a facut o traducere a unui radioamator din SUA cu 60 de motivatii. Cata dreptate are omul acela. Oare noi ne regasim toti in acele idei. YO3APG la un QTC recomanda a se copia si afisa acel text la toate cluburile. Dar oare cluburile au viata de club? Ceea ce se face la club este ceea ce dorim noi? Acestea ar trebui sa fie celulele de baza a activitatii de radioamatorism. Cu o floare nu se face primavara! Din pacate individul radioamator se supune, ca si ceilalti locuitori ai unei tari, la specificitatea acesteia. Vrem daca se poate sa primim, dar de cele mai multe ori fara a oferi nimic in schimb. Acest sistem capitalist nu este un sistem de protectie sociala. Cine poate oase roade, cine nu, nici carme macra.....
    Pe ici colo mai exista cate un sambure de activitate in colectiv, dar marea majoritate se retrage in carapacea sa si incearca sa le faca pe toate de unul singur. Azi numai este obligatoriu sa faci parte dintr-un club. Poti sa fi radioamator numai cu autorizatia de la ANRCTI.
    Poti sa intri in marea familie a radioamatorilor de pe Tera. Dar nu ai familia ta de acasa!
    Ne intrebam de multe ori, si suntem intrebati: ce va iese din asta? Suntem curiosi, dorim sa aflam lucruri noi, vrem sa avem, suntem egoisti, etc, avem de fapt calitatile umane! Bune si rele. Asta e! Cat priveste concursurile. Mie imi place sa particip in ele. Am participat si cand aveam un simplu autooscilator cu 6P9 cu vreo 3 W out intr-o sarma lunga. Chemam de-mi sareau degetele(inca nu existau bug-uri electronice si nici programe pe calculator), dar eram bucuros ca indicativul meu aparea intr-un clasament, deci existam. Am avut prilejul sa vad clasamentul la CQ WW fonie 2006 - aproximativ 75 statii YO. Oare numai acestia exista pentru radioamatorii de pe Tera? Scuze se pot gasi intotdeauna. Daca vrei, poti. Daca nu vrei, atunci degeaba.....Voi incerca sa fiu prezent in concurs. Zic "voi incerca" deoarece sambata este o zi dintr-o perioada dureroasa de acum 7 ani... Imi cer scuze ca indraznesc sa fac comentarii. Mi-am propus sa nu mai particip la asa ceva. Dar probabil ca uneori mai trebuie zise si alte vorbe. 73 si succes in YO DX HF Contest. Pit

  • Postat de Alt Eu la data de 2007-08-23 13:17:46 (ora Romaniei)
  • Ce pot face cei care au dar nu sunt lasati sa isi puna o antena pentru ca asa vor cei din administratia blocului?Pe acestia cine ii poate ajuta?Legea din Ro este facuta doar pentru unii...pentru performanta iti trebuie mai intai o casa si teren aferent pentru a putea ridica un BEAM ...in rest este pierdere de timp!

  • Postat de noi la data de 2007-08-23 13:27:26 (ora Romaniei)
  • Din cauza unor astfel de articole aparute in presa nu putem pune o amarata de antena pe Bloc: http://www.presa-zilei.ro/stire/3484/cernobal-bloc.html

    cand aude lumea de radioamatori...fuge de rupe pamantul...cine ne poate ajuta?NIMENI!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-23 14:03:56 (ora Romaniei)
  • Pentru "Alt Eu YO si XXX": Daca vrei poti!
    Am avut o antena verticala pe bloc. Mi-a furat-o un vecin. Acum am o antena facuta dintr-un batz de unditza de 8m pusa in balcon. Vrei sa stii ce se poate lucra? In ultimele 3 zile, cu propagare
    proasta: 14 MHz: CV1AA, CE3/VE7SV, HC2SL, HL0LPM/3, JW/DJ3KR, 9N7JO, A92C, OX/PA3EXX; in 7 MHz: YD1GCW, YV5DRN, VU2GSM, multzi W si JA.
    Au fost doar cateva exemple. Adevarul este ca va ascundetzi in spatele anonimatului, incompetenta
    si lasitatea.

  • Postat de YYY la data de 2007-08-23 14:50:08 (ora Romaniei)
  • Domnule YO6EX mutati-va in YO3 sa vedeti ce multe statii veti lucra cu o astfel de antena...nu se compara locatia D-vstra cu YO3...cata poluare RF exista aici si cata in locatia D-vstra!...sa va vad eu In YO3 cum o sa va descurcatio cu o astfel de antena si dupa aceea sa vorbiti!73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-23 18:44:00 (ora Romaniei)
  • Dece nu incerci inante de a vorbi?
    In Bucuresti exista un radioamator care lucreaza de anul trecut cu o antena identica cu a mea.
    Si lucreaza bine.
    Atat doar ca el este radioamator autorizat, cu indicativ.

  • Postat de YXY la data de 2007-08-23 20:01:38 (ora Romaniei)
  • Daca nu aveam autorizatie nu mai ma interesau aceste lucruri dar prefer sa fiu anonim...Ma intereseaza doar performanta nu improvizatiile in ale radioamatorismului!Nu vreau sa ma joc!73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-23 23:12:32 (ora Romaniei)
  • Cum nu ai indicativ, nu poti face nici perfomanta.

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-23 23:32:40 (ora Romaniei)
  • stimate domn YO6EX (Vasile nu pot sa-ti spun, ca nu intelegi numele proprii), nici pe mine nu ma intereseaza faptul ca nu te intereseaza parerea mea. atata timp cat respect tematica discutiei si completez campurile obligatorii (NUMELE si nu indicativul de radioamator), nu ma poti obliga sa nu imi postez parerea daca o fac in termeni civilizati; asta puteai s-o faci cu 17 ani in urma, nu acum! m-am nascut OM si am fost botezat cu un NUME; indicativul a venit ulterior. in alta ordine de idei, pentru cine pricepe matematica elementara, 45% din raspunsuri merg pe "DA", 43% merg pe "NU".
    cu sincera parere de rau ca nu am raspuns "DA", urez bafta in concurs participantilor si sper ca intr-o buna zi sa ma numar si eu printre ei.

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-24 00:25:13 (ora Romaniei)
  • pentru YO5FMT (alt Vasile!): stimate domn, incearca sa-ti imaginezi cum ar suna un A412 cu 5W la iesire intr-o antena de performanta medie si cam cati participanti straini ai putea sa faci "fericiti" cu ocazia unui concurs international!!! citeste, te rog, un articol referitor la concursuri aparut in revista de prin anii '88 (daca nu o ai, poate te ajuta YO6EX), sau mai bine afla din revistele de anul acesta cam care sunt pretentiile intr-un concurs international. cu respect pentru cei care isi permit sa participe, Ovidiu.

  • Postat de David Moldovan la data de 2007-08-24 05:51:32 (ora Romaniei)
  • Nu ma consider "mistocar" cu toate ca unii amici ma considera. Totusi imi place sa fac haz de necaz si sa scot in evidenta "bubele" si neajunsurile "mediului ambiant" in care imi duc existenta. Nu vreau sa fiu rau cu nimeni. Vreau sa schimb in bine ceea ce este rau si prin asta imi fac dusmani din unii amici care au un coeficient de inteligenta insuficient de ridicat pentru a pricepe ceea ce vreau sa spun de fapt. Nu ma consider un tip "destept" dar trebuie sa recunosc faptul ca din cand in cand am cate o "sclipire" pe care nu ma pot abtine sa n-o dau publicitatii. Consider ca ceva este putred si din aceasta cauza trebuie sa umblam cu arcanul dupa concurenti. Cum vi s-ar parea urmatorul anunt dat in massmedia de catre CA al FRF?: "Se apropie Campionatele Mondiale de Football si vrem ca Romania sa fie reprezentata cat mai bine. Toti jucatorii care sunt in stare sa dea cu piciorul in minge sunt rugati sa se inscrie pe liste in vederea selectionarii in echipe. Garantam ca toti vor juca." Parerea mea personala despre radioamatorismul din Romania ca sport de performanta sau "cross" este urmatoarea: nu exista "stimulent" suficient de puternic pentru cei care ar putea dpdv tehnic. L-am intrabat pe yo3apj de ce nu se introduce si banda de 160 de metri in yo dx contest si mi-a raspuns ca radioamatorii yo nu au antene pentru aceasta banda. Pana in 2005 primii zece clasati la fiecare categorie primeau diplome: dupa noul regulament primesc doar primii trei. etc. etc. Cine nu pricepe ce am vrut sa spun este rugat sa nu citeasca. 73 de YO5BTZ!

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2007-08-24 07:43:34 (ora Romaniei)
  • Eu personal nu mi-am pus niciodata in gand sa fiu printre castigatorii unui concurs. Si nici nu am fost ( la concursurile interne)!. Citesc intotdeauna clasamentele de la coada, si daca nu ma regasesc printre ultimii 10, inseamna ca fie nu am participat ( din motive independente de vointa mea), fie logul meu nu a ajuns. Dar particip in continuare! Trimit INTOTDEAUNA log punctat, chiar daca am 10 puncte! ( Mi s-a intamplat ca la un cocurs "Cupa Independentei" sa am doar patru (!) legaturi! Si, culmea, nu am fost pe ultimul loc!)
    Ziceam mai sus "la concursurile interne", deoarece la cele internationale poti lua loc fruntas pe YO (si diploma!) chiar daca ai foarte putine legaturi!( mi s-a intamplat intr-un SP DX si un SAC).
    Fac o pledoarie pentru a participa la YO DX chiar cateva ore, desi eu anul asta nu pot participa ( sambata particip la o "activitate" care, prin cheltuiala, mi-ar putea permite sa acord premiul "Top Winner" al concurdului - o nunta de "gradul I"!).

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-24 08:42:19 (ora Romaniei)
  • Catre Ovidiu si altzii ca el: Nu te opreste nimeni sa itzi prezintzi parerea atat timp cat
    spui si cine esti. Intru-cat vad ca inca nu stii, itzi spun ca pentru noi radioamatorii, indicativul de apel, reprezinta numele nostru. Cat despre a te ascunde in anonimatul altor zece mii de ovidiu, te priveste, dai dovada nu numai de lasitate dar si de lipsa de respect fatza de ceilaltzi radioamatori/cititori care semneaza cu indicativul propriu. =Nu ma intereseaza parerea ta atat timp cat esti anonim=. Semneaza ca un radioamator si voi fi primul care te va asculta.

  • Postat de XYZ la data de 2007-08-24 09:08:35 (ora Romaniei)
  • Particip in concursuri de placere, deci probabil voi participa si in YO DX HF. Cu o singura restrictie: nu voi lucra ( nu voi da puncte ) cu statiile carora le-am trimis QSL si care, dupa mai multi ani nu mi-au confirmat nici pana acum QSO-ul. 73.

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-08-24 09:29:55 (ora Romaniei)
  • La http://www.hamradio.ro apare un sondaj asemanator: Veti participa la Campionatul Int. YO DX HF 2007 din 25/26 august?
    66 la suta Da
    29 la suta Nu
    5 la suta As vrea dar sunt in concediu Oare acolo sunt alti participanti?! De multe ori stau si ma intreb. Ce a facut ca unii dintre noi sa se prezinte la examenul de radioamator. Avem azi cateva mii de autorizati si pe banda se aud cateva sute. Dece or fi fost ei in situatia de a se pregati si apoi sa ceara o autorizatie si sa obtina un indicativ? Ca mai apoi sa ramana un indicativ intr-o lista numita call book!
    Unora dintre dintre noi le place sa stea la taclale. Unii vor sa mai construiasca cate ceva cu propria mana( din ce in ce mai putini!) Unii cumpara echipamente, altii le tot schimba, o parte chiar le folosesc... Stau si ma intreb dece mai au indicativ, daca stau numai pe internet! ... La televizor si nu numai apar sute de reclame pentru diverse. Cel care va hotara ce anume va cumpara esti tu cel care esti tinta acestora. Tu vei hotara daca vei imbogatii pe producator sau distribuitor. Tot asa si la "propaganda" facuta participarii in concursuri uni vor dorii, altii nu . Este adevarat ca avand un beam esti mai avantajat decat cel cu o sarma, Tot asa cel cu FT9000 va avea un avantaj asupra celui cu A412, dar ambele generaza RF. E posibil ca cel cu echipament "tare" sa faca sute de legaturi pe cand tu cu acei 5W amarati vei reusii in 24 de ore sa faci numai 10, dar cele zece pot hotara un castigator. Inseamna ca acela are "urechi" !
    Ramane la latitudinea fiecaruia sa decide daca doreste sau nu sa participe la cel mai mare concurs international organizat de romani. Pentru participanti bafta la propagare. 73 Pit
    PS Oare dece in WAE nu se lucreaza in 160m? Nu or avea nemtii antene pentru banda asta?

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2007-08-24 09:35:08 (ora Romaniei)
  • Totusi la IARU contest au fost aprox. 200 de statii YO, deci problema este in alta parte!Cind vezi sondajul i-ti dai seama ca 50% sint impotriva acestui eveniment(YOHFDX..)si motivul nu este nici dotarea, nici timpul, este pur si simplu o pornire impotriva acestui eveniment. Intrebarea este de ce aceasta forma de protest?!Daca se doreste o schimbare de ce nu folosim momentele prielnice de exprimare:CA al FRR, alegerile pt. membrii CA, discutiile pe forum...Sint multe de spus dar se apropie yohfdx si trebuie sa ne pregatim. Ne auzim acolo. 73!

  • Postat de NO contest la data de 2007-08-24 10:06:53 (ora Romaniei)
  • La ce folosesc concursurile ?Ce avantaje dpdv material iti aduc,in afara de oboseala?

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-08-24 12:17:17 (ora Romaniei)
  • In urma unui asemenea concurs, in care eu nu participasem, cineva a devenit inainte de 1989 Campion international al Romaniei prin metode pe care eu le-am considerat profund frauduloase. Am sesizat CA al FRR si m-am adresat in scris si Adunarii Generale. Scrisoarea a fost data citirii si, conform raspunsului pe care l-am primit, "chestiunea a fost considerata inchisa". Sesizarea mea a fost tratata cu totala nepasare, ba am mai fost si ironizat de un membru al CA. S-au invocat diverse pretexte puerile pentru a justifica absenta unei investigatii si a unor masuri care se impuneau. In anii urmatori participarea anuala a statiilor YO a fost derizorie (40 de statii individuale intr-unul dintre concursuri!), cine doreste poate consulta arhivele. Fara alte comentarii...

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-08-24 13:49:24 (ora Romaniei)
  • Intradevar! Ce foloase aduce?
    Daca te imbeti ce avantaje dpdv material iti aduc in afara de ...... si sunt multe altele similare. Un constantean YO4SI, Mircea a zis la un moment dat (si ma folosesc de cele zise de el, TNX) ca daca se vede intr-un clasament inseamna ca mai exista. Speram sa mai existam o vreme!
    73
    Pit

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-24 23:12:21 (ora Romaniei)
  • sa nu uitam ca pagina aceasta este doar un sondaj de opinie inainte de un concurs. doresc succes tuturor participantilor din YO si poate mai discutam dupa aceea, cand vom avea la dispozitie statisticile participarii la acest eveniment.

  • Postat de Mihai D. la data de 2007-08-25 09:09:43 (ora Romaniei)

  • Urez succes tuturor partiticpantilor concursulului YODX, pentru comentariile de mai sus "unde dai si unde crapa". 73's...

  • Postat de George la data de 2007-08-25 21:43:41 (ora Romaniei)
  • Am batut cale de 50 de km si am lucrat cateva ore de la statia de cub. Lipsa de antene si echipament nu e un motiv. Pentru Pit - radioamatorii mai tineri au nevoie ca "batranii" exponentiali sa nu faca QRT. Tinerii au nevoie de cei consacrati si invers. Ca in fraza aceea tocita, nu putem reusi decat impreuna...

  • Postat de Jim la data de 2007-08-26 18:05:29 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care nu s-au hotarat inca ii anunt pe aceasta cale ca YODX HF 2007 s-a terminat la ora anuntata.
    Cu bine !
    yo6aji

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2007-08-27 11:48:32 (ora Romaniei)
  • Sarutmana draga Tina ! Am auzit semnalele tale in 7 si in 3,5. Sunau foarte frumos. Am avut o nunta. Cununie civila, cununie religioasa... Transport, undeva langa Kogalniceanu. Eu, sofer. Anuntasem ca nu voi participa la sarbatorire, si toti m-au dezaprobat. Dar, la salon, bucurie mare ! Muzica era asa de tare ca nu te auzeai nici pe tine insuti. Am aruncat imediat motivul ca nu pot suporta, ca-mi face rau la inima... Si am gonit in noapte spre casa. Programul era lansat pe PC, cu vreo zece legaturi facute la plecare. Propagarea se stingea in 14... Un sentiment deosebit sa auzi statii straine chemand YO. Dupa ora 4 m-au apelat sa-i recuperez. La intoarcere, pana de cauciuc. Speram la DX in 80, dar n-a fost sa fie. Descarcari atmosferice. M-am culcat. Am dormit pana la 12 si ceva. Apoi nu m-am mai ridicat de pe scaun pana la 15. Una peste alta, 216 legaturi in toate benzile, doar cu tcvr-ul. In anii "80 nu am participat in YO DX. Faceam o naveta grea. Eram obosit fizic si sufleteste. Un regin nelegitim si criminal ne asuprea, mintindu-ne in fata ca o face pentru binele nostru. Cred ca cei ce nu participa sunt obositi sufleteste. Sa nu oferi o clipa de placere celor care cheama YO ? Le spui judetul tau si esti atent la controlul lor. Ce castigi ? Nimic ! Doar bucurie ! 73 !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact