hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In cazul in care pe piata romaneasca ar fi comercializata o antena directiva pentru unde scurte (de exemplu clasicul design Yagi cu trapuri cu 3 elemente pentru 14-21-28 MHz), ce suma ati fi dispus sa platiti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-aprilie-2005 si s-a incheiat la 9-aprilie-2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de cristian zait la data de 2005-04-04 19:08:05 (ora Romaniei)
  • consider necesara !
    -luam in calcul si resursele de printre "condensatoare" yo8rzc 73!

  • Postat de Daroczi Carol la data de 2005-04-04 21:46:24 (ora Romaniei)
  • Un lucru bun costa !
    As fi dispus sa iau ce este mai peerformant.
    ............dar nu am cu ce......deci nu votez !
    Trebuie altfel formulata intrebarea!
    Sanatate ,73's Carol/yo2gl (pensionar)

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2005-04-05 10:52:21 (ora Romaniei)
  • Am propus acest sondaj inspirat de urmatoarea intamplare. In urma cu un an, la o intalnire a radioamatorilor, desfasurata la Iasi, in prezenta lui YO8ROO, dar si a multor radioamatori activi in unde scurte, cineva a intrebat (mentionand succesul repurtat in YO de copia antenei verticale 14AVQ, produsa de YO8ROO, la Aerostar): "care ar fi pasul urmator in materie de antene solicitate pe piata YO ?"
    Considerand ca oricine a prins gustul traficului HF, ar fi interesat sa treaca de la o antena omnidirectionala la o antena directiva, chiar cu performante modeste, dar sa fie antena directiva, am propus fabricarea unei antene Yagi triband “clasica”, adica 3 elemente cu trapuri, pentru 14-21-28 MHz. Alti participanti la discutie au avut alte propuneri si comentarii. In final discutia a deviat catre alte zone, incat nici nu mai era clar care a fost punctual de plecare ..hi. M-am gandit ca pentru YO8ROO, sau orice alt constructor, ar fi totusi interesant sa vada care este opinia amatorilor YO pentru acest subiect. Bineinteles ca la proiectarea si stabilirea pretului unei asemenea antene sunt implicate multe elemente, care nu pot face subiectul unui simplu sondaj de opinie. Dar ar fi util daca unul din constructorii YO, ar raspunde prompt cu o oferta de pret. Nu se stie daca nu cumva in 2-3 ani, actualii posesori ai antenelor 14AVQ, “made in YO”, nu vor deveni fericitii utilizatori ai unor antene directive ieftine, dar eficiente. … 73, Alex
    P.S.Initial, pentru amuzament, am mai propus trei versiuni de raspuns: - Nu sunt interesat, sunt multumit cu 14AVQ, iar cand nu sunt
    auzit prea bine, sustin ca lucrez QRP.

    - Nu sunt interesat sa lucrez 3Y0 si KP5, sunt multumit sa lucrez cu toti vecinii in VHF/UHF..

    - Sunt interesat, dar numai daca o primesc gratuit de la FRR si apoi oricum o sa critic design-ul..

  • Postat de Costel la data de 2005-04-07 20:59:31 (ora Romaniei)
  • Sunt interesat de un beam 3el. 3 benzi dar la mina a doua, implicit la jumatatea pretului maximal afisat . hi!.

  • Postat de Zoli la data de 2005-04-10 07:52:06 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca toti cei care au votat in sondaj au habar de preturile actuale ale materiilor prime, materialelor necesare constructiei unui tribander.As sugera sa faca un simplu calcul: sa afle pretul aproximativ al tevilor, trapurilor,...etc.considerind ca "cineva"executa pe gratis antena, ba chiar o si expediaza prin posta pe gratis. Sunt curios daca-si mai mentin parerile referitor la pretul oferit!? 73, cu stima! yo2bp

  • Postat de Ovidiu Orza la data de 2005-04-11 17:46:58 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru prima varianta!
    M-ar interesa 3 elemete pe 3 benzi, nu am habar de preþul metrului liniar de aluminiu, dar am habar care este salariul meu lunar!
    Daca as procura un 3el pe 3 benzi la pretul minim propus, ar trebui sa platesc 75% - 80% din salariul meu pe o luna! Mai trebuie sa platesc gazul metan 30 - 50 % din salariu (functie de anotimp), curentul electric, corespunzator puterii legale pe care o folosesc, (HI!) (10 - 15%), intretinerea a 2 QRPP studente, care din fericire nu platesc taxe, ceva mancare, ceva haine, incaltaminte etc, si de unde sa pun 5 USD deoparte pentru a-mi putea cumpara 3 el pe 3 benzi in 30 de luni de economii (HI!)!
    Asa ca poate sa fie si 50 de USD si tot nu voi avea pe casa 3 el pe 3 benzi!
    Adevarul este ca mai interesat as fi de mai multe elemente, care sa stie si 10, 18, 24 MHz!
    Dar degeaba este dorinta, daca nu este si putinta(HI!)

  • Postat de Marinica Stanciu la data de 2005-05-25 11:08:41 (ora Romaniei)
  • Inca o data se dovedeste ca dupa 1990 acest sport-hoby sau cum vreti sa-l numim a devenit la fel de scump ca si tenisul de cimp sau schiul alpin.Daca pina in 1990 90% din radioamatorii romani foloseau aparatura HM si obtineau performante care de obicei veneau la finalul vietii, dupa aceasta data a inceput sa se produca schimbarea si in acest domeniu dar la fel de incet ca si in celelalte.Adica aparitia radiourilor de fabrica din ce in ce mai mult (evident ca cele mai multe second hand)precum si a antenelor directive dar ceva mai timid.Draga Ovidiu daca ai cumparat o antena de 150$ la ea trebuie sa mai adaugi un rotor de cel putin 150$(ca sa nu dai cei 150$ degeaba) si un pilon care costa intre 2mil. daca este o teava de 8m sau 300-400$ daca este pilon de 12-15m confectionat la noi cu mijloace autohtone (care pe unde poate).Atentie ca daca pilonul este mai inalt de 8m, cheltuielile nu se termina aici pentru ca atunci lucrarea este asemanatoare cu cea de montare ai monta un "site" de telefonie mobila gen Connex sau Orange.Si abia acum incepe bilciul aprobarilor luate de pe la institutiile statului abilitate si care in afara de timp si nervi mai costa vreo 400-500$(proiecte si alte alea).Nu mai fac un calcul la ce suma totala s-a ajuns si va las pe dvs. stimati colegi de hoby sa-l faceti.
    Deci inca o data se dovedeste ca radioamatorismul a devenit si mai scump in ultima vreme, raporta la nivelul nostru de trai.Cit va mai dura aceasta stare?! Sa speram , ca daca nu ar mai fi speranta ...... Hi!
    '73 de Marinica, yo3fqa.

  • Postat de Costel la data de 2006-05-26 00:15:12 (ora Romaniei)
  • Daca exsista vreun prog petru calcu antenelor yagi 400MH 900MH,
    si cum se numeste???

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact