hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #145 din 18 octombrie 2007

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #145 din 18 octombrie 2007

Zero pe linie. Asa arata situatia activitatii solare in ultima saptamana. Nici o pata solara, nici un eveniment energetic, cat de mic. Singurele elemente turbulente au fost brese ocazionale in coroana solara care au permis vantului solar sa perturbe un pic campul magnetic. Nu foarte mult insa, in afara de cateva raportari de aparitie a aurorei polare, campul geomagnetic nefiind prea afectat. Daca e sa ne uitam la ultimele 30 de zile, numai in 6 din acestea au fost observate pete solare si ele foarte anemice (potrivit NOAA - "Last 30 Days Daily Solar Data"). In ultima luna nu s-a produs nici o explozie solara, nici macar de cea ma slaba magnitudine (C). Fluxul solar nu a atins valoarea 70 in nici una din ultimele 30 de zile, cea mai ridicata fiind 69, valoare inregistrata in doar 3 zile in ultima luna. Aceste date contureaza tabloul general in care Soarele se gaseste, deosebit de inactiv, in plin minim de activitate. Desigur, aceasta nu ne impiedica sa exploram benzile de radioamatori in cautare de legaturi DX. Este cel mai bun moment pentru banda de 40 de metri. In cursul serii si al diminetii se pot face legaturi deosebit de interesante. Cu o zi in urma in jurul orei 6 UTC se auzeau la fel de puternic intre ele statii din ZL, W si Europa in banda de 40 de metri. Banda de 80 de metri devine din ce in ce mai atragatoare. Amatorii "top band" (160 m) ar trebui sa se grabeasca sa-si intinda antenele Beverage, sezonul lor se apropie.
Pentru urmatoarele zile nu se anticipeaza schimari. O posibila perturbare a campului geomagnetic este asteptata in jurul datei de 20 octombrie.


Fluxul solar si numarul de pete in ultima saptamana:

Data Flux Pete
========================
10/11 69 0
10/12 69 0
10/13 68 0
10/14 67 0
10/15 67 0
10/16 67 0
10/17 67 0



Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade perturbate: 20 oct, 25-27 oct
Perioade linistite: 1-13 nov

La aceasta ora:

Flux solar = 67
A-index = 1 LINISTIT
K-index = 1
(masurat la 18 octombrie 03:00 UTC)





RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #145 din 18 octombrie 2007"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact