hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #13 din 31 martie 2005

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #13 din 31 mar 2005

Nici ultima saptamana a lunii martie nu a adus prea multe noutati in activitatea solara. Aceasta a fost redusa si foarte redusa. S-au inregistrat cateva evenimente geomagnetice care insa au fost de scurta durata si nu au afectat decat in oarecare masura propagarea undelor scurte. Cele mai afectate trasee au foste cele polare, in jurul datei de 26 martie 12 UTC.
Ne aflam in plin anotimp de primavara, cand propagarea, desi caracterizata de iminenta apropiere a minimului ciclului solar, poate aduce mari satisfactii, mai cu seama in spectrul benzilor inferioare (> 30m). O atentie sporita trebuie acordata perioadelor "greyline", la apusul si rasaritul Soarelui cand cu puteri relativ modeste si antene fara pretentii se pot face legaturi spectaculoase de-a lungul liniei imaginare care desparte noaptea de zi.
Si in continuare Soarele va fi linistit, fara fenomene care sa atraga atentia. Cu toate acestea vantul solar va avea cateva intensificari datorate unor "coronal holes" dintre care cea mai semnificativa se pare ca se va inregistra in perioada 2-5 aprilie, cand campul geomagnetic va putea atinge nivele in domeniul "furtuna minora" sau chiar "furtuna majora".

Valorile inregistrate pentru numarul de pete solare in ultimele 5 zile (ultima valoare este cea mai recenta): 65 41 35 15 15

Pentru urmatoarele 30 de zile:
Perioade perturbate: 1 apr-4 apr, 29 apr-30 apr
Perioade linistite: 5 apr-28 apr


La aceasta ora:
Flux solar = 78
A-index = 9 INSTABIL
K-index = 3
(masurat la 31 martie 06:00 UTC)


===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #13 din 31 martie 2005"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact