hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat cheltuiti in medie pe an pentru radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-februarie-2011 si s-a incheiat la 28-februarie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Vasile la data de 2011-02-21 11:04:23 (ora Romaniei)
  • Hello !Buna si inspirata intrebare ! Datorita faptului ca am intrerupt cativa ani buni,din cauza conditiilor vitrege din Romania:somaj,criza etc.acum cand mi-am revenit si sunt in "randul lumii" (pensionar )imi pot permite sa aloc peste 1500 lei/an,facand economii de la alte cheltuieli...programate !Anul 2010 am "tocat" 2500 lei pentru aducerea in al ll-lea amplasament a unui R118 !Satisfactia este mare cand nu ai aruncat...banii ! HI !
    Succes celor care o pot face ! 73 Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-02-22 01:40:29 (ora Romaniei)
  • Hallooo.....cei care anual luati parte din 10 - 25 de concursuri de 24 ore.. si aveti si QRO...notati pozitia contorului electric la inceput si la QRT...hi. Va veti uimi ...dar si ingrozi.
    "Sa auziti bine"....73 de yo5ajr

  • Postat de Vasile la data de 2011-02-22 12:55:56 (ora Romaniei)
  • Salutare Tuturor!
    Intrebarile erau foarte bine puse!Eu pornesc din propriu experiment.-In 2009 am facut si eu o intercalare de contor electric si prize. Consum anual, 418.KWh.(neavand bagat consumul de iluminat.Cu ce ammai cumparat + expedierea QSL-urilor( cutarif redus) mult am depasit 2000.lei(RON)-Nu stiu cum pot alti sa reduca aceasta suma,dar Eu nu reusesc cu toata "RECESIUNEA". Ca pensionar nu mai reinnoiesc aparatura, eventual ceva piese,dar putine.Va doresc "Sa traiti bine" 73'.Vasile

  • Postat de Lari la data de 2011-02-22 21:53:19 (ora Romaniei)
  • Interesant sondajul de opinie,in aceasta prelungita recesiune economica.Aici intervine o subliniere personala,sunt ani cand cheltui foarte multi bani-cand schimbi rigul,antenele si ani de ,,relanti'' cand ,,intretii focul pasiunii''...hi !!! 73's si numai bine pentru toti colegii hami.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-23 11:46:08 (ora Romaniei)
  • Hello!Draga Vasile, ma bucur sincer de achizitia ta.R118.Ehe!In 1974-75, eram in armata la TR transmisiuni,cu monstrul asta.Am instalat generatorul,l-am pornit...si nu stiam cum naiba sa il oprim, ca trebuia sa fim operationali la Cincu la aplicatie, unde mai erau si inundatii.Facea generatorul ala un zgomot de cred ca se auzea la 5km....
    Atunci, copil fiind si nu general in armata romana,m-am intrebat daca nu cumva, zgomotul e produs special ca sa creeze un efect psihologic asupra dusmanului.
    Monstrul asta , R118, ocupa un perete de camera si merge "brici" de la 1.5 la 12 MHz, ceea ce nu e de ici de coalea!Felicitari si succes in exploatare.2500 de lei, este o suma si ma intreb daca, ceva mai mic si care sa acopere toate benzile nu era mai adecvat, de exemplu un ...FT-897 nu consuma mai putin, avea si VHF-UHF si...era ca pret apropiat de R118.
    Inteleg insa, ca exista si nostalgia acestui tip de echipament si iti respect decizia.Succes in concursurile din 3.5 si 7MHz, unde vei fi Big-Gun cu cei 400W.Nu e rea alegerea!
    73!

  • Postat de Vasile la data de 2011-02-23 14:54:09 (ora Romaniei)
  • Hello YO9CHO Florine !Am comparat ce puteam lua cu banii acestia in Florida+transportul pe ocean+vama+ asigurarea valorii si am ajuns la concluzia:MERITA !
    L-am carat de la Suceava...cu taxiul !Noroc ca arata bine si MERITA TOTI BANII !Loc pt el si pt antena INVERTED V cu adaptare 600 OHMI...am !
    Deocamdata mi-am vandut ce nu ma multumea si in curand...ma duc iar sa iau un ICOM SERIOS !
    Iti doresc TOATE cele BUNE pe langa...AUSTRALIA !
    Asa mi s-a povestit...ca ai lasat balta...FRANTA !
    73 s Vasile !

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-02-23 17:09:38 (ora Romaniei)
  • Exact acelasi sondaj a fost facut acum aproape cinci ani, cand cuvantul "criza" nu era prea des invocat atunci cand se justificau reduceri la cheltuielile mai putin necesare. Rezultatele se gasesc la adresa http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=98&tip=pie>http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=318&tip=pie. Potrivit rezultatelor acum cinci ani numai 24,1% din radioamatorii YO cheltuiau mai mult de 1500 lei pentru radioamatorism. Intre timp procentul a crescut la 38,6%. Care sa fie explicatia?

  • Postat de Cristi la data de 2011-02-24 00:43:49 (ora Romaniei)
  • Ciprian, cei cu adevarat pasionati nu tin cont de criza. Isi rup de la gura ca sa-si cumpere jucaria ravnita. Acum 5 ani radioamator.ro si sondajele sale, nu aveau notorietatea de acum. Intre timp site-ul a crescut ca importanta in informarea radioamatorilor si probabil a crescut si numarul celor care raspund. Personal eu raspund doar la sondajele care ma intereseaza. La celelalte nu am de ce. Cum am mai spus-o de multe ori fiecare se regaseste in particica si forma lui de radioamatorism.

  • Postat de Cristi la data de 2011-02-24 00:46:07 (ora Romaniei)
  • P.S. Acum 5 ani 1500 roni reprezentau 500 euro plus /minus. Acu e undeva la 300 euro. Sa fie si asta o cauza?

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-25 08:12:04 (ora Romaniei)
  • @Ciprian: Pasiunea bate criza.
    @Vasile:M-am mutat ca aici fac mai multe DX-uri cu numai 1W.....Avantaj , eu. ;-)

  • Postat de Vasile la data de 2011-02-26 11:58:46 (ora Romaniei)
  • Hello YO9CHO Florin !Chiar asa ?Ai ajuns sa faci...DX-uri cu numai 1W ?Daca esti pe unde ...banuesc,sa-ti dau adresa fratelui mai mic din...BRISBANE !Poate ...te ajuta el cu un...QRO !
    Succese ! 73 Vasile !

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-02-26 15:05:22 (ora Romaniei)
  • Vad rezultatul la chestionar si ma simt incurcat. Sa fie oare radioamatorismul un fel de obraz subtire care cere cheltuala pe masura? Gen motociclism sau automobilism de curse? Sa fie vreun titlu nobiliar in inteles feudal? Ii inteleg pe cei care sunt preocupati de performanta pe banii lor si am tot respectul pentru ei. Dar ceilalti, care in loc de Lamborghini circula cu Logan, nu sunt automobilisti? Cei ce fac trafic cu scule HM sau vechi, dar se fac totusi auziti in lume fara sa ocupe un loc de frunte, nu sunt radioamatori? Nu stiu ce concluzie sa trag, sa avem si in lumea noastra caste ca in India? Nu este destul ca exista printre radioamatori printi, regi, personalitati, pensionari, someri fara ca acest blazon sa fie afisat, deci exista un exercitiu de modestie care se practica, trebuie vazut ba, mai mult, chiar expus si cat se cheltuie anual? Ma surprinde numarul mare al celor care, conform raspunsurilor, cheltuie anual peste un salariu lunar mediu brut. Adica, in medie, peste 1/12 din venitul anual, amanetand bunastarea familiei, a copiilor, chiar sanatatea, toate costisitoare. Sa se gaseasca printre radioamatori cei mai bogati oameni ai lumii? Sau, invers, cei mai bogati devin radioamatori? Sa fie raspunsuri neserioase, date ca o ironie contra saraciei? Sa le fi fost rusine celor mai saraci sa raspunda? Sa nu mai avem saraci? Sa fie posibil ca pe viitor sa nu mai aibe valoare decat radioamatorismul scump? Semne parca se vad, deseori seara se simt neplacut sutele de W in trafic local, plus un fel de fetisism fata de ce este mai scump. Poate ca ar fi utile si intrebari legate de preocuparile concrete ale radioamatorului (constructii, experimente, trafic de placere, competitii etc), daca asa ceva mai are vreo importanta. Deocamdata, pana la vreo alta formula din domeniul financiar, eu inchei tot cu 73!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-28 05:52:01 (ora Romaniei)
  • @Vasile.Pai daca se pot face toate DX-urile din Pacific fara QRO, de ce sa ma ajuti? Ca nu am nevoie.Mercic.Prefer 1W.
    Alimentez cu panou solar de 15W deci, la un randament de 50% la emisie imi raman disponibili 13W.Astia pot sa ii fac cadou ca tot nu-i utilizez...

  • Postat de Vasile la data de 2011-02-28 14:12:26 (ora Romaniei)
  • Hello Florine !Da,pare...plauzibil cu un panou solar,acolo...soare din belsug...un mic acumulator...de laptop si da-i bataie !Poate ma iei QSL Manager ! 73 Vasile !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact